Soorten Events 2018-10-15T13:52:53+00:00

De Sales Outlook heeft 5 verschillende soorten events

Jaarlijks organiseert stichting Sales Outlook 5 expert events waar we 3 jaar vooruit kijken naar wat de ontwikkelingen zijn in commercie. De basis wordt gevormd door onze jaarlijkse B2B Sales benchmark. Het eerste hoofdevent is richting gevend. Met topsprekers bespreken we de top 8 gekozen thema’s waar we een top drie uit kiezen. Dat zijn dan ook direct de onderwerpen voor de volgende 3 expert events. Ook is er een event rondom 8 jaar vooruitkijken: wat komt er op ons af in de iets verdere toekomst? Met topsprekers bespreken we de top 8 gekozen thema’s waar we een top drie uit kiezen. Dat zijn dan ook direct de onderwerpen voor de volgende 3 expert events. Ook is er een event rondom 8 jaar vooruitkijken: wat komt er op ons af in de iets verdere toekomst? Op de Sales Outlook hoofd events zijn er maximaal tussen de 70 en 100 deelnemers.

Jaarlijks benchmarkt Stichting Sales Outlook doorlopend honderden B2B bedrijven op de belangrijkste pijnpunten op Sales en Marketing.

De Sales Outlook Benchmark is voor de leden het hele jaar door in te vullen met als resultaat een persoonlijk benchmark rapport met o.a:

  • Inzicht in de eigen de thema’s
  • Waar sta je in de Sales Outlook Benchmark t.o.v. andere succesvolle organisaties?
  • Wat kun je leren van deze bedrijven?
BOEK NU
START DE BENCHMARK

Heb je een persoonlijk carrière vraagstuk of een organisatie thema? Laat het ons weten. In onze top netwerken hebben we vele experts op verschillende gebieden die we kunnen inschakelen. We verzorgen een Sales Outlook Reflection wat speciaal voor jouw situatie is ingericht.

Wanneer je de Sales Outlook Benchmark met je team invult kan je een inspiratie en bewustwordingssessie in plannen om deze specifiek voor jouw organisatie te bespreken. De onderdelen in de Benchmark Team Review zijn:

  • Waar staan jullie als team t.o.v. andere succesvolle organisaties?
  • Wat is een realistische ambitie voor de komende 3 jaar?
  • Welke uitdagingen horen daarbij voor het team?
  • Wat zou een slimme eerste stap kunnen zijn?
BOEK NU
BOEK NU